15 Mart 2010 Pazartesi

SUKULENT TUTKUSU



Sukulent; kök, gövde veya yapraklarındaki özel etli dokularda su tutma, biriktirme yeteneği olan bitkiler anlamındadır. Sukulentler bahçemizde ve balkonumuzda yetiştirebileceğimiz bakımı kolay ve dayanıklı bitkilerdir. Özellikle gündüzleri sıcak ve geceleri serin bölgeler için harikadırlar. Isı farklılıklarına dayanabilirler ancak don riskinin olduğu günlerde dikkatli olmak gerekir. Paylaşıma uygun bitkilerdir rahatlıkla dallarından kök salabilirler ve kolay çoğalırlar.
Sukulentler peyzaj düzenlemelerinde de çok fazla kullanılmaktadır. Farklı mekanlara gittiğinizde gözalıcı bir şekilde çevrenize baktığınızda sukulentlerle karşılaşabilirsiniz.

Sukulentlerle saksıda, ağaç kütüklerinde, seramiklerde v.s. çok farklı arajmanlar yapabilirsiniz. Sukulentlerin çiçekleri ise muhteşemdir. Crassula, Echeveria, Aloe, Kalanchoe, Sedum, Sempervivumlar yaşamınıza bir kere girmeye görsünler :) sizin için yeni bir tutkunun kapılarını aralayacakları kesindir.

Türkçe'deki bilinen isimlerinden bazıları ise Kaz Ayağı, Buz Çiçeği, Dam Koruğu, Yılbaşı Çiçeği'dir. İçinizden aa ben bunu biliyorum hımmm demek sukulentmiş dediğinizi duyar gibiyim :)
Yeni ilgi duymaya başlayanlar için sukulentlerin bakımı, üretimi, latince isimleri konusunda;
Türkçe olarak hazırlanmış en güzel web sayfalarından;
ve blog sayfalarından;
Koleksiyonumda yer alan bir kaç fotoğrafı yukarıda paylaşmak istiyorum.

2 yorum:

  1. Merhabalar bizim de bir tane sukulentimiz var.sanırım siz çok ilgilisiniz.köklerine nasıl ayırabiliriz.bizim ki yanlardan ince dallar attı acaba çiceğimi onlar.ulaşabileceğimiz baska bir yer var mı size facebook, twitterv.s?

    YanıtlaSil
  2. bende istiyorum :) çok güzeller :)

    YanıtlaSil